Werkwijze

Werkwijze

De werkwijze van Xi Webdesign is eenvoudig en geeft u in alle tijden inzicht in het proces. U behoudt de controle en hebt de mogelijkheid om bij te sturen waar nodig. De werkwijze van Xi Webdesign is als volgt:

Stap 1 | Hosting

Xi Webesign vraagt voor u de hosting aan voor de door u gekozen domeinnaam. Hiervoor hebben wij een betrouwbare partner gevonden die voor een lage prijs kwalitatief uitstekende hosting biedt. Om een hoge uptime te kunnen garanderen en omdat het Content Managment Systeem hoge eisen stelt aan de hosting werken wij liever niet met de bestaande hosting waar u al zit. Indien u al een domeinnaam met hosting bezit zullen wij een verhuisprocedure starten naar Xi Webdesign Hosting. De verhuizing is gratis en kost 3 tot 8 werkdagen. 

Al de websites die u ziet zijn gehost bij Xi Webdesign HostingKosten voor een hostingpakket zijn € 75 per jaar

Stap 2 | Ontwerp

Xi Webesign werkt met een groot aantal beproefde sjablonen, ontwikkeld door professionals. Dit wil niet zeggen dat uw website er precies zo uit zal zien als het sjabloon. Een sjabloon moet u meer zien als fundering voor de website, een soort framework. Het sjabloon bepaalt de globale indeling van de website, zoals de positie van het menu en de positie van het logo. XiWebdesign past vervolgens het sjabloon geheel naar uw wensen aan. De aanpassingen kunnen varieren van het aanpassen van de kleuren naar uw huisstijl, het integreren van uw logo in de website tot het veranderen van de grootte van de header of het aanpassen van het standaardlettertype. Er is veel mogelijk.  

Om een website te kunnen personaliseren hebben wij ook uw logo nodig. U stuurt daarbij het logo van uw bedrijf door. Indien u nog geen logo heeft kan XiWebdesign ook een eenvoudig logo voor u ontwerpen. Wilt u een complexer en professioneler logo? Dan hebben wij contacten met grafisch ontwerpers die voor een lage prijs een logo, visitekaartjes, posters of flyers voor u kunnen ontwerpen. 

Stap 3 | Uitbreidingen website

Nadat Xi Webdesign de basis van uw website heeft 'geinstalleerd', het content managment systeem heeft ingericht en het framework van de website er ligt kan het vullen van de website beginnen. Het content managment systeem wat XiWebdesign gebruikt, Joomla, is modulair opgebouwd. Dat wil zeggen dat er heel veel mogelijk is qua uitbreidingen om in uw website te gebruiken.

U kunt hierbij onder andere denken aan

  • een webwinkel
  • een comment-systeem
  • e-Learning
  • een videosite (als Youtube maar dan met uw eigen video's)
  • forum
  • online formulieren
  • een systeem om vanuit uw site nieuwsbrieven te versturen
  • een (betaald) lidmaatschap systeem op uw website

Om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is kunt u kijken in ons portofolio welke uitbreidingen er door klanten gebruikt worden. Heeft u een andere uitbreiding die u wenst? U kunt dan contact met ons opnemen om te kijken of dit mogelijk is. U kunt het zo gek niet bedenken of er is vaak al een bestaande uitbreiding voor mogelijk. 
 
U betaald hiervoor niets extra, afgezien van de tijd die het kost om de uitbreiding te installeren en in te stellen. Wij geven u vooraf een verwachting van de hoeveelheid tijd die het kost. 

Stap 4 | Tekstuele invulling

Nadat de basis van de website helemaal af is is het tijd om de site te vullen. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, Xi Webdesign zal u hierin begeleiden met een uitgebreide handleiding, maar u kunt er ook voor kiezen om dit Xi Webdesign te laten doen. U stuurt ons dan de menustructuur die u voor ogen heeft met de bijbehorende teksten en Xi Webdesign zorgt er voor dat het op de website komt en dat het er gelikt uit komt te zien. 

Stap 5 | Zoekmachine optimalisatie, statistieken en overdracht 

Als alle content op de site staat en de site zo goed als af is is het tijd voor zoekmachine optimalisatie. Xi Webdesign zorgt er voor dat uw site wordt aangemeld bij alle grote zoekmachines en dat de website zo optimaal mogelijk in de zoekmachines gepresenteerd wordt en draagt er zorg voor dat alle pagina's geindexeerd worden.

Om uw content zo goed mogelijk op de klant af te stemmen is het nodig om te weten wat klanten doen op uw website en waar uw bezoekers vandaan komen. Om dit goed te kunnen doen installeert XiWebdesign een statistieken pakket voor u welke u in staat stelt om de actuele statistieken van uw website te bekijken. Hierdoor heeft u inzicht in waar uw bezoekers vandaan komen, welke pagina's het meest bezocht worden en hoeveel bezoekers er per dag op uw website komen en via welke zoekwoorden in Google uw klanten uw website vinden.

Het meeste werk is nu voor ons gedaan. één van onze medewerkers neemt contact met u op of komt bij u langs om u de accountgegevens te geven die u nodig heeft om in te kunnen loggen op uw site. Daarnaast wordt u begeleid in het aanpassen van uw website. Het liefst zouden wij namelijk zien dat wij na het ontwerpen van uw site zelf zo weinig mogelijk aan uw website hoeven te werken. U wordt zelf in staat gesteld om teksten te bewerken, nieuwsbrieven te versturen, nieuwsitems aan te maken, plaatjes toe te voegen enzovoort. Dit houdt de kosten voor u laag. Uiteraard blijft het altijd mogelijk om Xi Webdesign in te schakelen om aanpassingen te doen aan de website tegen het dan geldende uurtarief.